The Essential Skopje Restaurants

The Essential Skopje Restaurants

A Community map

Find out what's cooking at these outstanding restaurants in Skopje.

15 Places
Sort by: Recently Added
  Фурнарини со кашкавал, огромна палачинка, можда мала, ама содржајна пица и со кафето служат колаче. Пријатна атмосфера и персонал и гости и храна и цени! -- Monika Arsenovska via Foursquare
  Collect
  the food is great, but the service... well, that's a completely different story... -- Toni Kostov via Foursquare
  Collect
  Работи цело време и секогаш имаш топли банички и во 4 саат сабајле после излегување. Препорачливо да се проба - баничка со сирење и пица-баничка -- Владимир Кочковски via Foursquare
  Collect
  if you are in the mood for a mojito! This is the best place to get one, or two:) -- Ana Najdovska via Foursquare
  Collect
  Officially my favorite café in Skopje. A 'must-go' if one's in the city :-) -- Boris Ananiev via Foursquare
  Collect
  Everything is good, but the "silbo pretzel" is a must! Works 24/7, and its always crowded. Also try the cherry croissant. -- Ana Marija Milojevič via Foursquare
  Collect
  Ubav i kvaliteten ambient, vkusna hrana, usluzliv personal. Prijatno iznenadena... se nadevam deka kvalitetot na uslugata ke se zadrzi i vo idnina. -- Muserref K via Foursquare
  Collect
  Толку опуштена атмосфера и најубавото место за утринско кафе. Обожавам да седам блиску до кујничето:)) кој мирис се шири ннајубав од колачето топло ладно:)) совршено и топло место за мерак на душа:)) -- GaBi Qarovska via Foursquare
  Collect
  Со својата долга тераса и зеленило, „Излет“ е вистинска градска оаза во летниот период. -- 365.com.mk via Foursquare
  Collect
  Одлично кафе и услуга. Нема Coca-Cola, само Cocta :) Прочитајте ја нашата статија за Foursquare, тука ја пишувавме! -- 365.com.mk via Foursquare
  Collect
  Опуштено, пријатно, кул местенце! Услуга-да ти е срам да не оставиш бакшиш! Одлична понуда на кафе и топло чоколада, сервирани-да ти е жал да ги сефтосаш! :) -- Monika Arsenovska via Foursquare
  Collect
  Простран ресторан во „Мида“ комплексот, со затскриена тераса и необичен вкус за уметност. Пробајте ја Барбакан салатата + лепчињата со моцарела и уживајте во интимниот амбиент. -- 365.com.mk via Foursquare
  Collect
Join Discussion
Leave a comment...
“A travel gem - I will be planning all of my trips with it alone.”
Download Citymaps to see how it can help you today.
Will be used in accordance with our Privacy Policy
3.33.3-7